Testimonials

Testimonial Yoga anatomy

De Yin Yoga Anatomy Teacher Training heeft in vele opzichten mijn ogen geopend. Je leert alles over het lichaam, waar het uit bestaat en hoe het werkt.
Ieder lichaam is anders
De belangrijkste les is dat ieder lichaam anders is. Wat een makkelijke houding is voor de een, kan een onmogelijke houding zijn voor de ander. Dat heeft te maken met de botten in ons lichaam, die bij iedereen anders staan. De lesmethodiek van deze opleiding is heel fijn, je pluist een houding uit met de andere deelnemers. Je hoort van anderen waar ze iets voelen en waar niet.
Het maakt niet uit hoe het eruit ziet
Zo dacht ik dat ik nooit de Sleeping Swan kon doen, omdat ik in die houding last heb van mijn knie. Maar er is niet één manier om de Swan te doen, zoals het doet lijken als je naar de yoga plaatjes kijkt. De Swan kun je op ontzettend veel manieren doen. Door mijn lichaam net anders neer te leggen, lig ik ineens heel comfortabel in de Swan. Ideaal! Het maakt niet uit hoe het eruit ziet, als je maar een goede stretch voelt in je bilspieren.
Mijn eigen lichaam leren kennen
Tijdens deze 3 weekenden heb ik mijn eigen lichaam veel beter leren kennen, waardoor ik nu tijdens de Yin lessen precies weet hoe ik kan voelen welke houding voor mij goed is op dat moment. Naast het verbeteren van mijn eigen practice kan ik deze kennis ook toepassen tijdens de bootcamp lessen die ik geef.
Ik raad deze opleiding aan iedereen aan! Leer je eigen lichaam beter kennen. Zodat je optimaal kunt zorgen voor het lijf waar we ons ons hele leven fijn in willen voelen!

Testimonial Yoga anatomy

The yin yoga anatomy teacher training focused on bones, muscles and poses is a must for every yoga teacher and student.
It was an amazing experience with a lovey small group and a very skillful and experienced teacher. The teaching methodology is also very nice and effective.  with lots of repetition, meditation and sufficient breaks to digest all the information.
The training helped me to understand my own anatomy more. It gave me the unstanding in why I loved some poses and used to struggle so much in others.
 Some poses are due to my unique bone and muscle structure just not ment for me. It helped me to listen to my own body instead  of standard teachers instructions!!!
The 14-10-7 paradigm offered  an insightful base for exploration. It was very funny and eyeopening to see the difference between all the students of the class. What was easy for one student, felt ineffective or even injuries to me and vice versa.  There can even be a difference between your own left and right side.  And every day you might feel a pose slightly different. Instead of going dogmatically in a pose (what I used and sometimes still do), this training learns you to feel, be playful, discover what does your body need today.
Another eyeopener was that for yin yoga it is much more effective to go for 50%  in a pose. I really felt my body opening more than when I went for the full stretch. In most yoga classes worldwide the focus is on how a pose should look with standard allignment cues like feet together, flex/point the feet etc grab your foot, bind your hands. This approach might work in some cases for some students, but in my case it has led to lots of frustration and at times to injuries. Instead of pushing and breathing through a pose, I learned that it is ok….even better…. to back off and listen to my body instead of a teacher.
This training will learn you how to adapt a pose (or choose another that is more suited) to your unique body, instead of trying to get your body  in a “yoga magazine proof” pose.
And what applies on the yogamat also apllies in the “outside” world “. Instead of pushing through, keep on going (and get yourself in a burnout mode)  it is ok to pause, stand still, feel. Listen to your body and take care of it!
So what are you waiting for? Treat yourself on this yoga workshop where you learn to take the lead in your yogapractise and in your life!
Thank you Gil and all my fellow students for the wonderful experience!!
Big Hug and lots of love,

Testimonial Consults

Ruim vier maanden geleden zijn we begonnen bij Fit Flex Relax met het volgen van yoga-lessen. Vanaf dag één merkten we al een enorme positieve verandering op onze gesteldheid. Zowel het fysieke als het mentale gedeelte van je lichaam wordt getraind en leraar Gil besteed aan beide aspecten enorm veel aandacht. Er heerst ook een zeer prettige, veilige en open sfeer tijdens de lessen en er is ruimte voor ontwikkeling op alle niveaus. Naast het volgen van yoga-lessen hebben we ook een zeer interessante en verrassende voedingsseminar gevolgd en zijn we de natuurlijke en onbewerkte levensstijl gaan toepassen. Het volgen van deze levensstijl gecombineerd met de yoga-lessen en de Consults & technieken die we eveneens hebben gevolgd, geeft ons tot op de dag van vandaag ontzettend veel energie en ook veel meer energie ook dan we ooit voor mogelijk hadden geacht. Grotendeels dankzij de wijze levenslessen van Gil en de manier waarop hij deze overbrengt, is ons leven enorm verrijkt, zijn we veel meer in balans, voelen we meer innerlijke rust en hebben we een veel positievere kijk op het leven. Zeer aan te raden dus en voor mensen die vooroordelen hebben over het volgen van yoga-lessen, ook gewoon een keer doen! Je weet pas wat je mist totdat je het ervaren hebt;-)
Roy & Claire

Testimonial Consults

Door de consults van Gil ben ik het leven door een heel andere “mind” gaan zien. Door de zachte, maar ook krachtige stem van Gil, kan ik meegesleept worden in waar het echt om gaat. Door de oefeningen word ik sterker in lijf en geest. Door deze consults verandert mijn leven beetje bij beetje. En ik ben daar superblij mee!!
Odette

Testimonial Consults

Met mind technieken ben ik nu pas een maand bezig, maar ook dit is voor mij al een groot succes. Ik zit nu iedere ochtend 20 minuten te mediteren. Dat lijkt veel, maar door de extra rust en focus die ik eruit haal ben ik productiever, efficiënter en heb ik meer focus wanneer ik iets moet en heb ik meer rust wanneer ik niets moet. Het is ook echt niet zo zweverig als (de oude, cynische) ik dacht: het draait allemaal om het leren kennen van jezelf en je gedachtepatronen. En geloof me, er is niets zo moeilijk maar belonend als stil zitten en niets doen.

De Docent
Dat ik hyperpositief ben over Fit Flex Relax komt niet alleen door mijn positieve ervaringen met de yoga & mindfulness, maar vooral door de man die al die consults verzorgt: Gil. En Gil is echt mijn held van het afgelopen half jaar geworden. Door zijn verleden als atleet en zijn huidige baan als bewegingswetenschapper weet hij je de perfecte combinatie van ervaring en kennis te bieden. Hij is er altijd voor je, prikkelt je maar bemoeit zich nooit (te veel) met je. Hij weet je ver over je eigen mentale grenzen te pushen, maar weet heel goed waar jouw fysieke grenzen liggen. Daarnaast blijft hij altijd positief en dat werkt heel aanstekelijk! En hij is altijd blij dat je er bent, maar maakt er geen probleem van als je een tijdje niet bent geweest. Het mooiste: hij laat iedereen zijn eigen tempo bepalen, zolang je maar vooruit gaat.

 Kortom, als ik iets heb geleerd van de afgelopen periode dan is dat het volgende: zelfs als je denkt dat alles prima gaat, kun je je altijd beter voelen (want dat wil toch iedereen?). En waar jij je beter door gaat voelen leer je alleen door nieuwe dingen uit te proberen! Dus, waar wacht je nog op? Probeer het en als je het niets vindt kun je (na 90 dagen!) toch altijd weer stoppen?

Groet,

Reinout

Testimonial Retraite Thailand

Tja. Hoe beschrijf je zo’n magische ervaring in droge woorden? Ik heb een geweldige week gehad. Ik ben nog nader tot mezelf gekomen, ik heb een paar dingen los gelaten, ik heb de hele week yoga gedaan, ik heb meerdere keren per dag gemediteerd, ik was in een geweldige omgeving, ik had een super docent en ik zat met drie meiden waarmee ik nu voor het leven verbonden ben. Deze zeer positieve ervaring zal ik tot mijn dood niet meer vergeten. En het hielp mij vastberadener verder op een weg waar ik al zat. Ik ben zo zeker van mijn zaak nu, dat is gewoon niet meer normaal. Ik ben  Gil zeer dankbaar dat hij mij in staat stelden deze bijzondere ervaring te mogen beleven. Met groet, Griet

Testimonial Retraite Thailand

Een retraite met Fit Flex Relax/Yoga Academy is een lifechanging experience.  Woorden schieten daarvoor te kort, maar om toch een indruk te geven:  even lekker weg van alles zonder afleiding, tijd voor jezelf, mooie omgeving, inspirerende yogaworkshops van Gil en diverse gastdocenten, mindfullnessworkshops, diverse meditaties,  heerlijke lifestyle maaltijden, aquarobics, leren omgaan met de stilte en alle gedachtes en emoties die dan bovenkomen, persoonlijke aandacht  maar vooral ook leren van elkaar binnen een kleine groep mooie mensen die samen met jou dit avontuur beleven. Je leert jezelf en anderen op een totaal andere manier kennen waardoor je  vrienden voor het leven maakt.  En ook na de retraite gelijkgestemde mensen hebt met wie je jouw ervaringen kunt delen om verder te groeien. Deze retraite heeft me doen inzien hoe moeilijk ik het mezelf soms kan maken en dat het leven eigelijk heel simpel is door keuzes te maken, eerlijk naar mezelf te kijken, de verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen gedachtes en ook dingen uit te spreken (maar liever niet als je een jetlag hebt). Gewoon te doen en mezelf niet zo serieus nemen. En als ik weer eens in een eindeloos gedachteloepje beland lekker te dansen in de regen.   Nu dat in Nederland ook nog een keer in de praktijk brengen 😉 Ik wil vooral Gil bedanken voor deze mooie reis, de lecture over de technieken het creëren van een community in Rotterdam en alle passie en liefde die je er in stopt!  Voor mensen die nog twijfelen,  gewoon aanmelden, je zult er absoluut geen spijt van krijgen! Ik ben er volgend jaar sowieso weer bij!!!

Testimonial Retraite Spanje

Algemeen De retraite was over het algemeen heel goed geregeld. Het programma was goed gebalanceerd, de locatie was goed, het eten was goed en de accommodatie was ook perfect. Docent Ik vind Gil een uitstekende Yoga docent. Hij is ook betrokken, inspireert en stimuleert je als leerling om steeds verder te ontwikkelen. Eigen ervaring De retraite was boven verwachting voor mij. Een ervaring om nooit te vergeten en voor herhaling vatbaar. Ik heb persoonlijk veel geleerd en ben Zen terug naar huis gegaan.

Testimonial Retraite Spanje

Een week lang iedere dag yoga, meditatie en mindfulness opdrachten. Maar dat niet alleen, je sluit je af van alle prikkels zoals je telefoon en je laptop. Op die manier geef je jezelf ruimte om echt tot jezelf te komen. Voor het eerst kwam ik uitgerust en vol positieve energie thuis van een reis. Voor mij was het een bijzondere week, omdat ik voor het eerst een hele dag stil was, zonder andere afleiding met alleen een pen en een notitieboekje. Ik ben tot inzichten gekomen, waar ik nooit bij was gekomen met alle afleidingen van het dagelijkse leven. Ik weet nu waarom ik in situaties reageer zoals ik reageer en hoe ik de rust kan bewaren in stressvolle momenten. De sfeer in de groep was heel goed en open. Samen in stilte een maaltijd bereiden vind ik ontzettend leuk. Ik heb er veel inspiratie opgedaan op het gebied van Paleo koken. De retraite raad ik aan iedereen aan! Je krijgt er handvaten om overal en op ieder moment dankbaar te zijn en te leven in het hier en nu. Dat is toch wat iedereen wil!?

Video Testimonial Retraite Thailand 2017

Video Testimonial Masterclass Mind

Te: komt binnenkort ‘jan 2020

WJ: komt binnenkort ‘jan 2020

Ro: komt binnenkort ‘jan 2020

Ir: komt binnenkort ‘jan 2020